ZLATÝ ÚHOŘ
400 g úhoře, 3 lžíce oleje, 1 lžička kari koření, 1 pórek, 1 malá cibule, trochu máčeného škrobu
Marináda: 3 lžíce vína šao-sing, 1 lžíce citronové šťávy, sůl, 1 lžička cukru, půl lžičky wei-su, 2 lžíce oleje, špetka bílého pepře a šálek vývaru
Očištěného a staženého úhoře nakrájíme asi na 5 cm dlouhé kousky, které na hřbetě prořízneme několika řezy. Vložíme do porcelánové mísy a zalijeme zálivem, který jsme připravili z trochy vývaru, wei-su, vína, citronové šťávy, soli, cukru, bílého pepře a oleje. Takto zalité maso necháme přes noc marinovat.
Druhý den vyjmeme úhoře a necháme ho odkapat. Na středně rozpáleném oleji zlehka po obou stranách osmahneme a podlijeme marinádou, ve které byl naložen. Přidáme kari koření, zmírníme oheň, přiklopíme pánev a asi po dvou minutách přidáme kostičky pórku a cibule. Opatrně promícháme a dusíme do měkka. Podle potřeby zahustíme máčených škrobem.