KAPR S KARI KOŘENÍM
200 g plátků kapra, 1 bílek, 1 lžíce máčeného škrobu, sůl, olej na smažení, 1 cibule, 100 g zeleného hrášku, 1 lžička kari koření, trochu vývaru, 1 lžíce vína šao-sing, 2 lžíce sádla, půl lžičky wei-su, sůl, máčený škrob k zahuštění
Vykostěného a kůže zbaveného kapra nakrájíme na plátky a promísíme s bílkem, škrobem a solí. Na mírném ohni osmažíme jen do světlé barvy a odstavíme.
Do rozpáleného sádla vložíme kostičky cibule a zelený hrášek. Po zpěnění přidáme kari koření, zalijeme vývarem, ochutíme vínem, wei-su a solí. Dobře promícháme a přidáme plátky kapra. Krátce podusíme a podle potřeby zahustíme máčeným škrobem.