OSM KOUSKŮ Z KUŘETE
200 g kuřecích vnitřností, 3 lžíce sádla, 50 g máčených černých hub, 100 g pórku, 3 stroužky česneku, 1 lžíce škrobu, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce vína šao-sing, trochu vývaru a špetky soli, wei-su a cukru
Očištěné drůbeží žaludky povaříme v osolené vodě asi 20 minut. Kuřecí játra, srdíčko, kohoutí hřebínky a vařené žaludky nakrájíme na tenké plátky a promícháme s máčeným škrobem. Na rozpáleném sádle prudce orestujeme, přidáme krájené černé houby a na kostičky krájený pórek. Stále na prudkém ohni mícháme. Asi po 2 minutách přidáme plátky česneku a zalijeme směsí vývaru, sojové omáčky, vína, cukru wei-su a škrobu. Dobře promícháme a zakápneme několika kapkami oleje.
Hotový pokrm okamžitě přendáme na teplou mísu a ozdobíme.