KUŘECÍ PRSA SE ZELENINOU

400 g kuřecích prsíček, 3 lžíce oleje, 2 bílky, 1 lžička máčeného škrobu, 100 g karotky, 100 g fazolových lusků, špetka kari koření, 1 lžíce vína šao-sing, půl šálku vývaru a sůl

 

Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostky a smícháme s bílkem, máčeným škrobem a solí.

Maso vložíme do horkého oleje, orestujeme do růžova a přidáme k němu krájenou sterilovanou karotku, na kostky krájené sterilované fazolové lusky a špetku kari koření. Zalijeme půl šálkem vývaru, dochutíme vínem wei-su a je-li třeba, zahustíme trochou máčeného škrobu. Dobře promícháme, přendáme na teplou mísu a ozdobíme jemně sekanou pažitkou.

 

Zanechat komentář