KUŘECÍ PRSA S BAMBUSEM

400 g prsíček z kuřete, 2 bílky, 5 lžic oleje, 100 g bambusových výhonků, 50 g póru, půl šálku vývaru, 1 lžíce vína šao-sing, 1 lžíce máčeného škrobu, půl lžičky wei-su, sůl, bílý pepř, zázvorový olej, petrželová nať

 

Odblaněná kuřecí prsíčka nakrájená na kostičky promícháme s bílkem, škrobem a solí. V horkém oleji osmahneme jen do světlé barvy a scedíme. Na čisté pánvi rozpálíme zbývající olej, přidáme plátky bambusových výhonků a póru. Po chvíli restování vložíme připravená prsíčka. Zastříkneme vývarem, ochutíme vínem, bílým pepřem, wei-su a solí. Zahustíme máčeným škrobem, krátce podusíme a hotový pokrm poklepe zázvorovým olejem. Ozdobíme jemně sekanou petrželovou natí.

 

Zanechat komentář