KUŘE SE ŽAMPIONY
400 g kuřecího masa, 3 lžíce tuku, 1 vejce, 1 lžička škrobu, 1 cibule, 100 g žampionů, 2 lžíce vývaru, špetka soli
Záliv: 3 lžíce vína šao-sing, bílý pepř, špetka wei-su, sůl, troška máčeného škrobu a 1 lžička vývaru
Vykostěné kuřecí maso nakrájíme na drobné kostičky, promícháme s vejcem, škrobem a solí a necháme asi půl hodiny v chladnu odležet.
Zatím oloupeme žampiony, očistíme cibuli a nakrájíme je také na drobné kostičky.
Maso nyní vložíme do rozpáleného tuku a rychle orestujeme. Asi po 2 minutách přidáme žampiony, cibuli a po promíchání na prudkém ohni nejdříve podlijeme mírně vývarem a po krátké chvíli dochutíme připraveným zálivem