KUŘE LA-C´

400 g kuřecího masa, 3 lžíce oleje, 1 vejce, 1 lžička máčeného škrobu, sůl, 1 menší pórek, 1 cibule a 50 g kapie

Záliv: 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce vína šao-sing, trochu soli, wei-su, cukru, chilli koření a 1 lžička škrobu

 

Vykostěné kuřecí maso nakrájené na kostičky promícháme s vejcem, máčeným škrobem, solí a na půl hodiny necháme v chladnu odležet. Zatím si připravíme na kostičky krájený pórek, cibuli a kapii. Maso vložíme do rozpáleného oleje a za stálého míchání na prudkém ohni restujeme až do zlatové barvy. Nyní přidáme nakrájenou zeleninu, trochu zmírníme oheň a při stálém míchání zalijeme tmavým zálivem a ještě chvíli podusíme.

Zanechat komentář