HUSA NA VÍNĚ ŠAO-SING

1 menší hsua, 2 cibule, půl lžičky strouhaného zázvoru, 3 lžíce vína šao-sing a 3 dl téhož vína na podlití, šálek vývaru, sůl

 

Vykuchanou a dobře očištěnou mladou husičku důkladně potřeme směsí, kterou si připravíme ze 2 jemně sekaných cibulí, půl lžičky strouhaného zázvoru, solí a vína. Husu vložíme do varné nádoby, podlijeme 2 dl vína, přiklopíme a v páře zprudka dusíme do měkka. Během dušení husu občas přeléváme trochou vývaru. Hotovou pak naporcujeme, částečně vykostíme, upravíme na teplou mísu a přelijeme vydušenou šťávou. K huse můžeme nabídnout pikantní salát z čerstvého hlávkového zelí (receptura na str. 119) a bílé pečivo.

Zanechat komentář