DRAČÍ OČI S KUŘETEM

400 g kuřecího masa, 3 lžíce sádla, 2 lžíce vína šao-sing, trochu soli a wei-su, hvězdička badyánu, 1 dl kompotové šťávy, 150 g dračích očí, 30 g loupaných pražených arašídů, 2 bílky, 1 lžička máčeného škrobu a libovolné množství barevného kompotu na ozdobu

 

Připravíme si šťávu z kompotu dračích očí, do kterého přidáme trochu vývaru, ochutíme solí, wei-su, hvězdičkou badyánu a lžící vína.

Kuřecí maso krájené na silnější proužky zastříkneme vínem, osolíme a promícháme v bílku se škrobem. Takto upravené maso vložíme do pánve s horkým sádlem a na středně silném ohni restujeme. Po malé chvíli přidáme loupané arašídy a kompot dračích očí. Pokrm dále restujeme, zalijeme připravenou zálivkou z kompotové šťávy a za stálého míchání zahustíme podle potřeby škrobem.

Hotový pokrm ozdobíme kompotovými třešněmi, nebo jiným barevně vhodným kompotem.

 

 

Zanechat komentář