VEPŘOVÉ MASO S KARI KOŘENÍM

600 g vepřového masa z kýty, 1 vejce, 1 lžička máčeného škrobu, sůl, 2 lžíce sádla, 1 malá cibule, 1 malý pórek, 1 lžička kari koření, 1 lžíce vývaru, 1 lžíce vína šao-sing, půl lžičky wei-su, špetka cukru a několik kapek oleje

 

Vepřovou kýtu, nakrájíme na kostičky, promícháme s vejcem, máčeným škrobem a solí. Pak maso v rozpáleném sádle rychle orestujeme a přidáme na kostky nakrájenou cibuli, pórek a kari koření. Po chvilce míchání zmírníme oheň, zalijeme vývarem a pokrm ochutíme vínem, wei-su, špetkou cukru a soli. Zakápneme několika kapkami oleje. Příprava je velmi rychlá. Pokrm nemá mít mnoho šťávy.

 

Zanechat komentář