MASO JAKO MED

400 g skopové kýty, 2 lžíce jablečného sirupu, 1 a půl lžíce škrobu, 2 lžíce cukru

Směs: 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce vína šao-sing, špetka zázvoru a wei-su

 

Ze skopové kýty nakrájíme tenké plátky, které promícháme se sirupem, špetkou soli a polévkovou lžící škrobu. Na rozpáleném oleji maso rychle osmažíme po obou stranách. Na čisté pánvi s trochou oleje zkaramelizujeme cukr a zalijeme připravenou směsí ze sojové omáčky, octa, vína, zázvoru a zbytku škrobu. Uvedeme do varu, a když začne omáčka zhoustnout, přidáme scezené maso. Krátce promícháme a podáváme na horké porcelánové míse.

 

jedna odpověď to “MASO JAKO MED”

Zanechat komentář