KANTONSKÉ MASO
400 g svíčkové, 1 lžíce máčeného škrobu, 2 bílky, půl lžičky soli, 100 g čerstvého celeru, 1 cibule, 4 lžíce oleje
Záliv: půl šálku studeného vývaru, 3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce vína šao-sing, půl lžičky mletého pepře, půl lžičky wei-su, půl lžičky cukru, 1 lžička máčeného škrobu, podle chuti sůl
Svíčkovou nakrájenou po vlákně na tenké nudličky promícháme se škrobem, bílkem a solí a v chladnu necháme odležet. Na velmi malé dávce horkého oleje krátce osmahneme na nudličky krájenou cibuli, přidáme nudličky čerstvého celeru, promícháme a odstavíme na teplé místo. V pánvi rozpálíme olej, na kterém prudce orestujeme odleželé maso. Po 2 minutách přidáme nudličky cibule a celeru, promícháme a zalijeme zálivem. Na prudkém ohni důkladně promícháme a dohotovený pokrm zakápneme olejem.