HUSA NA ČESNEKU PO S´ČCHUANSKU
400 g husího masa, 150 g zelí, 50 g bambusu, 30 g máčených černých hub, 1 paprikový lusk, 2 stroužky česneku, 3 lžíce sádla, plátek zázvoru, 1 vejce, 1 lžička máčeného škrobu, sůl, 1 lžíce vína šao-sing, 1 lžička sojové omáčky, půl šálku vývaru, 1 lžička octa, půl lžičky wei-su, několik kapek červeného oleje, 1 lžička cukru, stroužek česneku a pažitka na posypání
Na tenké nudličky nakrájíme hlávkové zelí, konzervovaný bambus, česnek, máčený zázvor a paprikový lusk. Máčené černé houby rozsekáme na drobno.
Vykostěné husí maso nakrájíme na větší nudličky a smísíme s vejcem, máčeným škrobem a solí. Vložíme do pánve s rozpáleným sádlem, orestujeme a spolu s krájeným zelím na prudkém ohni mícháme. Asi po 1 minutě přidáme bambus, paprikový lusk a černé houby. Vše zastříkneme vínem, octem a ochutíme cukrem. Po krátkém dušení přimícháme zázvor, česnek a zalijeme vývarem. Dochutíme sójovou omáčkou a wei-su. Před dokončením zakápneme okraje pánve červeným olejem.
Hotovou porci posypeme drobounce sekaným česnekem s pažitkou.