HUSÍ PRSA V HRÁŠKU

1 husí prsa, 3 lžíce sádla, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce vína šao-sing, šálek vývaru, 100 g konzervovaného hrášku, půl lžičky wei-su, 2 lžíce máčeného škrobu, 3 stroužky česneku, sůl, špetka tlučeného pepře

 

Prsa nepříliš tučné husy nakrájíme na plátky a promícháme se solí a máčeným škrobem. V rozpáleném sádle plátky do zlatova osmahneme, zalijeme vývarem, ochutíme vínem, pepřem, sojovou omáčkou, přiklopíme a zvolna dusíme na mírném ohni do měkka. Poté přidáme scezený sterilovaný hrášek, wei-su, podle chuti osolíme, zahustíme máčeným škrobem a při opatrném míchání dohotovíme. Povrch hotového pokrmu posypeme drobně sekaným česnekem.

Zanechat komentář