KACHNA SE SOJOVÝMI KAŠTANY
400 g kachního masa, 100 g jedlých kaštanů, 50 g konzervovaného bambusu, 50 g pórku, 2 bílky, 1 – 2 lžičky máčeného škrobu, 3 lžíce sádla, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce vína šao-sing, špetka strouhaného zázvoru, několik zrnek anýzu a sůl
Předem si oloupeme spařené kaštany a nakrájíme je na plátky. Vložíme je do porcelánové mísy, zalijeme sojovou omáčkou, vínem a přidáme špetku cukru, soli, strouhaného zázvoru a anýzu. Necháme asi 2 hodiny odležet.
Vykostěné kachní maso nakrájíme po vlákně na tenké plátky a promícháme s bílkem, máčeným škrobem a solí. Na drobné kousky nakrájíme konzervovaný bambus a pórek.
Do rozpáleného sádla vložíme připravené maso, prudce orestujeme a po malé chvilce přidáme zeleninu a scezené plátky kaštanů. Dobře promícháme a zalijeme zálivem, který nám zbyl z kaštanů. Krátce podusíme a podle potřeby zahustíme máčeným škrobem. Povrch pokrmu posypeme drobně krájenou pažitkou.