DUŠENÉ ŽÁBY SE ŠPENÁTEM
300 g žabího masa, 3 lžíce sádla, 80 g bambusových výhonků, 1cibule, 2 stroužky česneku, 50 g čerstvého špenátu, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce šao-sing, šálek vývaru, 2 lžíce máčeného škrobu, půl lžičky wei-su, špetka pepře, zázvor
Žáby vykucháme, stáhneme z kůže a odstraníme hlavy. Ve studené vodě dobře vypereme a maso nakrájíme na malé kousky. Mírně osolíme a smísíme máčeným škrobem. V pánvi na horkém sádle krátce orestujeme, přidáme tenké plátky cibule a bambusových výhonků. Na prudkém ohni jednu minutu restujeme. Nyní přidáme sójovou omáčku, víno, vývar a několik plátků máčeného zázvoru. Zmírníme oheň, dobře promícháme a po chvilce dušení přidáme čistě oprané čerstvé lupínky špenátu a plátky česneku. Ochutíme solí, wei-su, pepřem a zahustíme máčeným škrobem. Krátce podusíme, zakápneme olejem a na teplé míse podáváme.