LILEK SMAŽENÝ
500 g lilku, 300 g vepřové kýty, 150 g bambusových výhonků, 5 lžic oleje, 4 stroužky česneku, 1 lžíce octa, 2 lžíce máčeného škrobu
Záliv: 3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce vína šao-sing, půl šálku vývaru, 1 lžička škrobu, půl lžičky wei-su, podle chuti sůl a cukr
Oloupaný lilek krájíme na silnější plátky a opékáme na prudkém ohni v oleji asi 4 minuty. Opečený lilek scedíme. Maso z vepřové kýty, krájené na tenké plátky, obalíme ve škrobu s trochou soli. Vložíme na rozpálený olej a dobře mícháme, aby se jednotlivé kousky od sebe oddělovaly. Přidáme drobně sekaný bambus, česnek, připravený lilek, zakápneme octem a zalijeme zálivem. Promícháme, krátce podusíme a podáváme na teplém talíři.