Články z kategorie ‘Tepelné zpracování surovin’

SÜN

Jedná se o způsob uzení. Na dno pánve nebo hrnce položíme silnou vrstvu dřevěných pilin, aromatické koření, čajové lístečky nebo různé vonné koření a byliny. Přes pánev či hrnec položíme kovovou mřížku, na kterou umístíme připravenou potravinu. Na mírném ohni zvolna udíme a občas potíráme sójovou omáčkou. Stoupající dým dává masu krásnou barvu, chuť i [...]

ČCHAO

Příprava masa tímto způsobem je obdobná jako u TIEN, ale použije se většího množství tuku. V některých případech se na rozpáleném tuku rychle zpění drobně nakrájená cibulka a pak se přidá maso, koření a ostatní suroviny.

CHUEI

Při úpravě pokrmů tímto způsobem dáme na rozpálenou pánev nejprve tuk a na něm zpěníme jemně sekanou cibulku, kterou vzápětí zalijeme vývarem. Po krátkém povaření přidáme suroviny určené předpisem.

LIOU

Na rozpálené pánvi s horkým olejem nejprve restujeme maso, pak přidáme další olej a poté teprve koření, případně další suroviny. Pokrm v konečné úpravě obsahuje větší množství šťávy.

TIEN

Způsob pražení na velmi malém množství rozpáleného tuku. Maso krájené podle předpisu prudce opražíme za stálého míchání po všech stranách a pak teprve přidáme koření a ostatní suroviny.