CHAI-ŠENG – MOŘSKÁ OKURKA
Mořská okurka (Trepang) je oblíbenou specialitou čínské kuchyně. Na trh se dodává v sušeném stavu. Chceme-li připravit pokrm z mořských okurek, je třeba začít s jejich přípravou alespoň 3 dny předem. Sušené okurky opláchneme a necháme přes noc máčet ve studené vodě. Druhý den vodu slijeme a okurky zalijeme vařící vodou, postavíme na mírný oheň asi na 1 hodinu, ale neuvádíme do prudkého varu. Poté odstavíme z ohně a necháme i s vodou zvolna vychladnout. Nyní nařízneme okurku podélným řezem a pod tekoucí vodou odstraníme vnitřnosti. Ve studené vodě máčíme do dalšího dne. Třetí den vodu slijeme, okurky vložíme do horké vody a opět na mírném ohni zahříváme. Nakonec důkladně propereme, až voda zůstane čistá a bez černého slizu. Takto připravené okurky ihned zpracujeme do pokrmů, protože jejich delší skladování není vhodné.
Mám velikou prosbu.Kde se dá tato mořská okurka koupit,třeba i v sušeném stavu.Děkuji Jarkovská
prosím o zasílání novinek na email