OMELETA S KUŘECÍMI JÁTRY
50 g drůbežích jater, 2 lžíce oleje, 1 malá cibule, 50 g žampionů, 1 lžička omáčky, špetka wei-su, cukru, soli a bílého pepře, 1 lžíce koňaku, 3 vejce, 1 lžička oleje, sekaná petrželová nať
Očištěná a opraná drůbeží játra rozkrájíme na drobnější kousky. V malé dávce oleje zpěníme jemně krájenou cibulku, na kterou vložíme játra a jemně krájené plátky žampionů. Zvýšíme mírně intenzitu ohně, ochutíme lžičkou sojové omáčky, špetkou wei-su, cukru, soli a bílého pepře a zastříkneme lžící koňaku. Tuto směs vyrestujeme až do malého obsahu šťávy a odstavíme na teplo. Do vymaštěné, mírně rozpálené pánve vlijeme vejce rozmíchaná s trochou soli a wei-su. Utvoříme omeletu, do jejíhož středu urovnáme připravenou játrovou směs. Okraje pánve zakápneme olejem, omeletu přeložíme a opatrně vyklopíme na teplou mísu. Povrch posypeme drobně sekanou petrželovou natí.