NUDLE SE SKOPOVÝM MASEM
400 g skopové kýty, 1 vejce, 1 lžička máčeného škrobu, špetka soli a pepře, 2 lžíce sádla, 100 g paprikových lusků, 4 ředkvičky, 100 g rajčat, šálek vývaru, 2 lžíce vína šao-sing, špetka chilli koření, půl lžičky wei-su, 1 lžíce sojové omáčky, půl lžičky cukru, máčený škrob k zahuštění, 4 stroužky česneku, 1 lžička červeného oleje, 400 g vařených nudlí
Maso ze skopové kýty nakrájíme na tenké plátky, promícháme s vejcem, máčeným škrobem, pepřem a solí. Maso necháme odležet a zatím si připravíme nudle. Do vymaštěné pánve rozložíme vařené a odkapané nudle, které po obou stranách opečeme až do křupava a vyklopíme na připravenou teplou mísu. Nyní začneme restovat v rozpáleném sádle odleželé maso, ke kterému za stálého míchání přidáme nudličky paprikových lusků, plátky neloupaných ředkviček a na kolečka krájená rajčata. Podlijeme vývarem a zastříkneme vínem. Promícháme a ochutíme mletým chilli kořením, wei-su, sojovou omáčkou, cukrem a solí. Prudce podusíme a zahustíme máčeným škrobem. Přelijeme na upražené nudle, vrch pokrmu posypeme větší dávkou drobně rozsekaného česneku a zakápneme červeným olejem. Podáváme velmi horké.