NUDLE S VEPŘOVÝM MASEM
400 g vepřového masa, 1 lžíce máčeného škrobu, sůl, 2 lžíce oleje, 100 g žampionů, 2 stroužky česneku, 100 g kapusty, 2 lžíce vína šao-sing, 1 lžíce sojové omáčky, trochu vývaru, špetka bílého pepře, škrob k zahuštění, 400 g vařených nudlí
Z vepřového masa nakrájíme na nudličky a obalíme v máčeném škrobu se solí, pak si připravíme na plátky krájené žampiony, česnek a nudličky kapusty. Vařené a odkapané nudle opražíme do červena po obou stranách a vyklopíme na teplou mísu. V malém množství oleje prudce orestujeme připravené maso, přidáme žampiony, česnek, kapustu, zalijeme vývarem a asi 2 – 3 minuty dusíme. Dochutíme vínem, sojovou omáčkou, bílým pepřem, zahustíme máčeným škrobem, překlopíme na připravené nudle a pokapeme olejem.
nudle byly výborné a recept taky N.P