NUDLE S KREVETAMI
400 g vařených nudlí, 200 g krevet, 2 lžíce hladké mouky, 1 vejce, 1 lžička máčeného škrobu, sůl, olej na smažení, 2 šálky vývaru, 4 ředkvičky, 100 g konzervovaného bambusu, 100 g zeleného hrášku, 2 lžíce vína šao-sing, půl lžičky wei-su, sůl, špetka bílého pepře, špetka chilli koření, máčený škrob k zahuštění, 1 lžička červeného oleje
Vařené odkapané nudle opražíme na pánvi po obou stranách a překlopíme na teplou mísu. Na menší kousky nakrájené maso z rozmražených krevet obalíme v těstíčku, které jsme připravili z hladké mouky, vejce, máčeného škrobu a soli. Krevety smažíme do světlé barvy a vybereme sítem a necháme odkapat. Do pánve vlijeme vývar, přidáme na plátky nakrájený bambus, neloupané ředkvičky a sterilovaný zelený hrášek. Zvýšíme intenzitu ohně, ochutíme vínem, wei-su, solí, bílým pepřem a chilli kořením. Po chvíli přidáme usmažené krevety, zmírníme oheň a podle potřeby zahustíme máčeným škrobem. Hotový pokrm přelijeme na opražené nudle a zakápneme červeným olejem.