ZELENINOVÁ POLÉVKA

1 l vývaru, 200 g vepřové kýty, 2 lžíce sádla, 50 g karotky, 50 g hlávkového zelí, 50 g bambusových výhonků, 50 g fazolových lusků, 50 g máčených voňavých hub, 3 lžíce vína šao-sing, 1 lžička wei-su, sůl a zelená petrželová nať

 

V malé dávce horkého sádla rychle orestujeme na kolečka krájenou mrkev, kostičky hlávkového zelí, přidáme plátky bambusových výhonků, na nudličky krájené kloboučky voňavých hub a nakonec přidáme krájené konzervované fazolové lusky. Směs vložíme do polévkové mísy. V čistém vývaru povaříme tenké plátky vepřového masa, odstraníme pěnu a ochutíme vínem, wei-su a solí. Hotovou vařící polévku zalijeme připravenou zeleninovou směs a ozdobíme sekanou petrželovou natí.

Zanechat komentář