KYSELÁ RYBÍ POLÉVKA S PEPŘEM
500 g kapra, 1,5 l vývaru, 50 g cibulky zelnačky, 1 oddenek zázvoru, 2 lžíce vína šao-sing, 2 lžíce sojové omáčky, 3 lžíce čínského octa, 1 lžička bílého pepře, 3 lžíce máčeného škrobu, 2 vejce, 1 lžička wei-su, a pažitka
Očištěnou a opranou půlku menšího kapra uvaříme zvolna ve vývaru s cibulkou zelnačkou, zázvorem, vínem a solí. Po 10 minutách scedíme vývar přes jemné síto, kapra rozebereme ba menší kousky a pečlivě vybereme kostičky. Vývar okořeníme sojovou omáčkou, čínským octem, bílým pepřem a uvedeme do varu. Do polévky vložíme rybí maso a zahustíme máčeným škrobem. Krátce povaříme na mírném ohni, přidáme wei-su a úpravu dokončíme rozšlehanými vejci, které nalijeme do polévky a teprve po jejich sražení rozmícháme. Podáváme zdobené sekanou pažitkou.