KREVETY V OSTRÉ OMÁČCE
200 g očištěných krevet, 1 větší paprikový lusk, 1 cibule, 3 rajčata, 2 stroužky česneku, ¼ lžičky chilli koření, 2 lžíce oleje, 1 lžička červeného oleje, sůl
Záliv: 2 lžíce vývaru, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce vína šao-sing, lžička máčeného škrobu, půl lžičky wei-su
Očištěné krevety osolíme a promícháme s mletým chilli kořením. Vložíme do rozpáleného oleje, krátce osmahneme, přidáme drobně krájenou cibuli a tenké nudličky zelených paprikových lusků. Zmírníme oheň a po chvilce restování přidáme na osminky krájená rajčata. Podlijeme zálivem a dodusíme.
Povrch hotového pokrmu posypeme jemně sekaným česnekem a pokapeme červeným olejem.