KUŘECÍ PRSA S MANDLEMI
400 g kuřecích prsíček, 4 lžíce oleje, 2 bílky, 1 lžíce škrobu, 100 g mandlí, 1 menší cibule, 50 g pórku, 2 lžíce vína šao-sing, půl lžičky wei-su, trochu černých hub, špetka strouhaného zázvoru, sůl
Na kostičky nakrájená prsíčka z kuřete promícháme s bílkem, máčeným škrobem a solí.
V mírně rozpáleném tuku osmahneme a na sítu necháme odkapat. Scezený tuk nalijeme zpět na pánev, vsypeme spařené oloupané mandle a pomalu pražíme. Po chvilce přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, pórek a krájené máčené černé houby. Po krátkém restování přimícháme kuřecí prsíčka, zastříkáme vývarem, ochutíme vínem, wei-su, strouhaným zázvorem a solí. Mírně zahustíme máčeným škrobem a krátce podusíme.