KUŘE S RŮŽIČKOVOU KAPUSTOU
400 g kuřecích prsíček, 1 lžíce sádla, asi 20 kousků růžičkové kapusty, 50 g máčených černých hub, 1 lžička máčeného škrobu, 1 lžíce vína šao-sing, 1 lžíce sojové omáčky, špetka soli, pepře, wei-su, asi 1 dl vývaru, několik kapek červeného oleje a 2 stroužky česneku
Kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké plátky a promícháme s máčeným škrobem a trochou soli.
Oprané čisté kapustičky a na drobno krájené máčené černé houby vložíme do malé dávky horkého sádla, orestujeme, zastříkáme vínem a mírně podlijeme vývarem. Ochutíme bílým pepřem, solí, wei-su a trochou sojové omáčky. Podle potřeby zahustíme škrobem, krátce podusíme a odstavíme z ohně.
Připravená prsíčka z kuřete osmahneme do zlatova na menší dávce tuku, přidáme dušené kapustičky a krátce, při opatrném míchání podusíme. Takto připravený pokrm zakápneme červeným olejem a přendáme na teplou porcelánovou mísu. K dochucení použijeme čerstvý, jemně sekaný česnek, kterým jídlo před podáváním posypeme.