KUŘE S KAŠTANY

400 g kuřecího masa, 2 bílky, 1 lžička máčeného škrobu, 50 g pórku, 8 – 10 jedlých kaštanů, badyán, 3 lžíce sádla, 2 lžíce vývaru, 1 lžíce vína šao-sing, 2 lžičky včelího medu a půl lžičky wei-su, 2 lžíce sekaných ořechů

 

Na kostičky nakrájené kuřecí maso smísíme s máčeným škrobem, bílkem a špetkou soli.

Takto připravené maso vložíme do rozpáleného sádla a po chvilce restování přidáme drobně nakrájený pórek, krájené kaštany a hvězdičku badyánu. Zalijeme vývarem, promícháme a ochutíme vínem, 2 lžičkami včelího medu a wei-su. Na mírném ohni dodusíme. Takto upravený pokrm vyklopíme na horkou mísu a posypeme drobně sekanými ořechy.

Zanechat komentář