KUŘE S CHŘESTEM
400 g kuřecího masa, 3 lžíce sádla, 1 vejce, 1 lžička škrobu, sůl, 100 g konzervovaného chřestu, 1 lžíce vína šao-sing, 1 lžička zázvorového oleje, půl šálku vývaru, trochu wei-su, petrželová nať
Na kostičky nakrájené vykostěné maso smícháme s vejcem, škrobem a solí.
Připravíme si uvařený nebo konzervovaný chřest, nakrájený na malé dílky. Na pánvi rozpálíme sádlo, vložíme kuřecí maso a za stálého míchání osmahneme. Asi po dvou minutách přidáme připravený chřest a zlehka promícháme. Dochutíme vínem, wei-su, lžičkou zázvorového oleje a solí. Přidáme půl šálku vývaru a za opatrného míchání zahustíme troškou máčeného škrobu. Hotový pokrm zdobíme sekanou petrželovou natí.