CHOP-SUEY Z KUŘETE

400 g kuřete, 4 lžíce oleje, 1 vejce, 1 cibule, 1 menší pórek, 50 g fazolí, 50 g celeru, 50 g žampionů, 50 g paprikových lusků, 30 g vařených, na kostičky krájených brambor, 2 stroužky česneku, 1 lžička červeného oleje, 3 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce vína šao-sing, špetka wei-su a cukru, sůl, vývar

 

Vykostěné kuřecí maso, nakrájené na kostky, smísíme s vejcem, škrobem a solí. Prudce na oleji osmahneme, scedíme a necháme na sítu odkapat.

Do rozpáleného tuku dáme na kostky nakrájenou cibuli, pórek, žampiony, spařené paprikové lusky a asi minutu restujeme. Přidáme vařený nebo sterilovaný celer, vařené bílé fazole a brambory. Za stálého míchání na prudkém ohni vložíme maso a podlijeme mírně vývarem. Ochutíme 3 lžícemi sojové omáčky, 1 lžící vína, špetkou soli, wei-su, cukru a na jemné plátky krájeným česnekem. Před dokončením úpravy pokrm mírně zahustíme máčeným škrobem a zakápneme červeným olejem.

 

Zanechat komentář