VEPŘOVÉ MASO SE ŽAMPIÓNY
400 g vepřové kýty, 1 vejce, 1 lžička máčeného škrobu, sůl, 1 cibule, 100 g žampionů, 2 lžíce oleje nebo sádla, 1 lžíce vína šao-sing, 2 lžíce vývaru, špetka bílého pepře a půl lžičky wei-su
Vepřové maso z kýty, krájené na kostičky, smícháme s vejcem, máčeným škrobem a solí. Na kostičky nakrájíme cibuli a žampiony. Do menší dávky horkého oleje nebo sádla vložíme maso a dobře promícháme. Asi po 2 minutách přidáme žampiony a cibuli. Vše prudce orestujeme, zalijeme trochou vývaru a na zmírněném ohni dochutíme vínem, solí, wei-su, bílým pepřem a nakonec zahustíme máčeným škrobem. Hotový pokrm zakápneme olejem.