VEPŘOVÉ MASO S PÓRKEM
400 g vepřové kýty, 2 lžíce sádla, 1 pórek, sůl, 1 lžíce vína šao-sing, 2 lžíce vývaru, půl lžičky cukru, půl lžičky wei-su, špetka bílého pepře a několik kapek zázvorového oleje
Po délce rozříznutý pórek nakrájíme na dílky asi 2 cm dlouhé, vložíme do mísy a zalijeme zálivem, který jsme připravili z vína, vývaru, soli a cukru.
Vepřové maso nakrájíme na kostičky, osolíme a v rozpáleném sádle prudce osmahneme. Přilijeme záliv s pokrájeným pórkem a na mírném ohni chvíli mícháme. Dochutíme wei-su, bílým pepřem a za stálého míchání zahustíme máčeným škrobem. Okraje pánve zakápneme několika kapkami zázvorového oleje.