VEPŘOVÉ MASO S ČERVENÝMI RYBKAMI
Sušené stříbrné rybky propereme v teplé vodě a necháme asi hodinu máčet. Po této době je scedíme a vložíme do vína smíchaného s červeným olejem, wei-su, solí a nudličkami paprikového lusku. Nudličky z vepřového masa promícháme s máčeným škrobem, vejcem a solí. Maso prudce orestujeme a zalijeme připraveným zálivem s rybkami. Zmírníme oheň, podusíme a je-li třeba, zahustíme máčeným škrobem. 500 g vepřového masa, 1 vejce, 1 lžička máčeného škrobu, sůl, 3 lžíce sádla, 50 g máčených stříbrných rybek, 4 lžíce vína šao-sing, 2 lžičky červeného oleje, půl lžičky wei-su, špetka soli, 50 g paprikového lusku, lžička škrobu k zahuštění