VEPŘOVÉ KUNG-PAO
400 g vepřové kýty, 1 vejce, 1 lžička máčeného škrobu, sůl, 3 lžíce oleje, 100 g loupaných pražených arašídů, 8 chilli papriček Záliv: 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce vína šao-sing, půl lžičky wei-su, špetka cukru a trochu vývaru a škrobu Na kostičky nakrájenou vepřovou kýtu promícháme s vejcem, máčeným škrobem a solí a necháme 15 minut odležet. Zatím si připravíme tmavý záliv, arašídy, a chilli papričky. Maso vložíme do rozpáleného oleje, rychle orestujeme, přidáme pražené loupané arašídy, chilli papričky, promícháme a zalijeme tmavým zálivem. Udržujeme stále velmi prudký oheň, který nám pomáhá vytvořit zlatohnědou barvu. Správně upravené kung-pao má poměrně malý obsah šťávy, oddělující se od tuku.