SRNČÍ PLEC SE SALÁTOVOU OKURKOU

1 srnčí plec (možno použít i odřezků zvěřiny), 1 lžíce škrobu, 4 lžíce oleje, šálek vývaru, 2 lžíce vína šao-sing, půl lžičky drceného jamajského pepře, 1 lžíce čínského octa, 1 lžička cukru, kůra z jednoho citronu, hvězdička badyánu, 1 větší cibule, 150 g salátové okurky, 2 lžíce máčeného škrobu

 

Maso zvěřiny opereme a nakrájíme na drobné kostičky způsobem LI. Osolíme, poprášíme škrobem a v rozpáleném tuku opečeme. Potom podlijeme vývarem a po krátkém dušení přidáme víno, špetku jamajského pepře, čínský ocet, cukr, jemné kostičky citronové kůry, ze které jsme odstranili bílé části dřeně, hvězdičku badyánu, sekanou cibulku a kostičky neloupané salátové okurky. Zahustíme máčeným škrobem a dodusíme. Před podáváním odstraníme badyán a hotové ragú zakápneme několika kapkami oleje.

 

Zanechat komentář