JELENÍ PLÁTKY NA ŽAMPIONECH
600 g jelení kýty – ořech, špetka jamajského pepře, sůl, 4 lžíce oleje, 100 g uzeného masa nebo šunky, 2 lžíce vína šao-sing, šálek vývaru, 100 g žampionů, 1 velká cibule, špetka wei-su, 1 lžíce máčeného škrobu, pažitka
Z ořechu jelení kýty nakrájíme plátky asi 1 cm silné. Tupou stranou nože zlehka naklepeme, osolíme a opepříme drceným jamajským pepřem. V horkém oleji opečeme po obou stranách. Přidáme plátky žampionů, jemně krájenou cibuli a drobné kostičky uzeného masa nebo šunky. Na prudkém ohni krátce promícháme, zastříkneme vínem a podlijeme vývarem. Ochutíme solí, wei-su a mírně zahustíme máčeným škrobem. Snížíme intenzitu ohně a ještě asi 10 minut zvolna dusíme. Nakonec zakápneme několika kapkami oleje a posypeme sekanou pažitkou.