JELENÍ KÝTA S JEŘABINAMI

400 g jelení kýty, 2 lžíce vína šao-sing, 1 lžíce oleje, 1 lžíce škrobu, sůl, olej na restování, půl šálku vývaru, 100 g jeřabinového kompotu, 2 lžíce koňaku, půl lžičky jamajského pepře, 1 lžíce máčeného škrobu, půl lžičky wei-su, sůl a několik vlašských ořechů

 

Odblaněnou část kýty nakrájíme přes vlákno na tenké plátky. Mírně osolíme, poprášíme škrobem, zastříkneme vínem, olejem a dobře promícháme. Necháme v chladnu uležet.

V rozpáleném oleji orestované maso podlijeme vývarem a šťávou jeřabinového kompotu. Ochutíme drceným jamajským pepřem, koňakem, cukrem, solí a wei-su. Zahustíme máčeným škrobem, přidáme jeřabiny a podusíme. Hotový pokrm posypeme drobně sekanými jádry vlašských ořechů.

Zanechat komentář