DIVOKÁ KACHNA S JABLKY
1 kachna, 3 lžíce sádla, půl lžičky s´čchuanského pepře, 1 mrkev, 2 rajčata, 2 jablka, 1 hvězdička badyánu, půl lžičky cukru, půl šálku vína šao-sing, sůl, 1 lžíce koňaku
Vykuchanou a dobře očištěnou kachnu nejprve vaříme asi 45 minut ve vodě. Potom necháme okapat, rozdělíme na porce a částečně vykostíme. Jednotlivé kousky osolíme a opepříme s´čchuanským pepřem. V malém množství rozpáleného sádla kachnu do zlatova opečeme, přidáme tenká kolečka mrkve, plátky oloupaných rajčat, na čtvrtky krájenou oloupaná jablka zbavená jádřinců, hvězdičku badyánu, špetku cukru a zalijeme vývarem. Přikrytou kachnu dusíme na mírném ohni do měkka. Před podáváním zastříkneme šťávu koňakem a odstraníme badyán.