CHOP-SUEY Z VEPŘOVÉHO MASA

 

400 g vepřové kýty, 1 lžička máčeného škrobu, sůl, 1 vejce, 3 lžíce sádla, 1 malá cibule, 50 g paprikových lusků, 50 g vařených fazolí, 50 g žampionů, 50 g vařeného celeru, 30 g vařených brambor, stroužek česneku, 1 lžička červeného oleje

Záliv: 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce vína šao-sing, půl lžičky wei-su, půl lžičky cukru, 2 lžíce vývaru a půl lžičky škrobu

 

Předem si připravíme předvařené fazole a celer. Na kostičky si nakrájíme cibuli, paprikový lusk, žampiony, celer, vařené brambory a na plátky česnek.

Do rozpáleného sádla dáme kostičky vepřového masa promíchané s vejcem, máčeným škrobem a solí. Krátce orestujeme a scedíme. Na čistou horkou pánev s malou dávkou sádla vložíme nakrájené suroviny včetně fazolí, promícháme a po chvilce přidáme připravené maso. Zalijeme zálivem a necháme krátce dusit. Před dokončením zakápneme červeným olejem.

 

Zanechat komentář