CELEROVÉ NUDLIČKY S HOVĚZÍM MASEM

400 g hovězího zadního masa, 1 vejce, 1 lžička máčeného škrobu, sůl, 1 menší celer, 1 – 2 červené paprikové lusky, 3 lžíce oleje, 3 lžíce vývaru, 1 lžíce vína šao-sing, špetka wei-su, pepře a soli

 

Do malého množství horkého oleje dáme na tenké nudličky nakrájený syrový celer a čerstvé paprikové lusky nejlépe červené. Krátce orestujeme a odstavíme na teplo.

Pak si promísíme nudličky zadního hovězího masa s vejcem, máčeným škrobem a solí. Vložíme do rozpáleného oleje a po chvilce prudkého restování přidáme připravený celer a papriky. Promícháme, zalijeme trochou vývaru a na mírnějším ohni dochutíme vínem, wei-su, pepřem a solí. Na mírném ohni ještě dodusíme. Hotový pokrm zakápneme olejem.

 

 

Zanechat komentář