Články z kategorie ‘Nezařazené’

Míchej a smaž aneb k čemu je dobrá wok pánev

Čínská kuchyně je vzhledem k rozloze země nesmírně rozmanitá a jen velmi těžko se jednotně charakterizuje. My se dnes zaměříme za jednu z tradičních čínských technik vaření, a sice metodu stir-fry (čínsky chǎo a bio), která by se dala přeložit jako „Míchej a smaž“. Základní pomůckou pro tuto kuchařskou techniku je pánev wok, v našem případě vyrobená z těžké [...]

Čínská kuchyně na zahradním grilu

Protože v České republice patří k nejoblíbenějším čínským jídlům smažené nudle s masem a zeleninou, popíšeme si nyní jeden z tradičních receptů čínské kuchyně, nudle Chow Mein s vepřovým masem a zeleninou, které se připravují v dobře rozpálené wok pánvi. Nekonečně pestrá kuchyně Čínská kuchyně je díky své rozloze a zalidněnosti neobyčejně pestrá a liší se provincie od provincie. Například v kantonské [...]