ZAJEČÍ HŘBET S RAJČATY

1 zaječí hřbet, 2 lžíce vína šao-sing, sůl, špetka pepře, 1 lžíce máčeného škrobu, 3 lžíce sádla, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 3 menší rajčata, 2 lžíce sojové omáčky, pažitka

 

Z odblaněného hřbetu vyřízneme válečky zvěřiny a přes vlákno nakrájíme na tenké plátky. Mírně osolíme, opepříme, zastříkneme vínem a promícháme s máčeným škrobem. Necháme v chladnu odležet. V pánvi na rozpáleném sádle zvěřinu prudce opečeme. Dobře mícháme, aby se jednotlivé plátky stejnoměrně orestovaly. Potom přidáme na plátky krájenou cibuli, česnek a oloupaná rajčata zbavená jader. Stále na prudkém ohni mícháme. Po chvilce restování upravíme chuť sojovou omáčkou, pepřem, solí a wei-su. Dobře vyrestovaný pokrm posypeme sekanou pažitkou

jedna odpověď to “ZAJEČÍ HŘBET S RAJČATY”

  • helena napsal:

    Dobrý den, bylo mi doporučeno maso ze zvěře, k čemuž patří i zajíc. Mám ten problém, že kvůli žaludku nemohu sojovou omáčku a pepř. z tuku spíš olej. Nevím, jak to zvládnu.

Zanechat komentář