KULIČKY ZE SRNČÍHO MASA S BAMBUSOVÝMI VÝHONKY
400 g zvěřiny, 2 cibule, 1 vejce, sůl, špetka wei-su, 4 lžíce oleje, 100 g konzervovaných bambusových výhonků, 30 g máčených černých hub, šálek vývaru, 2 lžíce vína šao-sing, špetka mletého zázvoru, špetka wei-su, sůl, 50 g šunky, petrželová nať
Odblaněné maso velmi jemně nasekáme (případně semeleme) společně s cibulí, přidáme celé vejce, sůl a špetku wei-su. Z dobře prohnětené hmoty tvoříme kuličky o průměru cca 3 cm. V horkém oleji kuličky usmažíme do zlatova a po scezení odstavíme na teplo. V pánvi zpěníme drobně krájenou cibuli, přidáme tenké plátky bambusových výhonků a na menší kousky krájené černé houby. Podlijeme vývarem, ochutíme solí, bílým pepřem, zázvorem, vínem a asi 2 minuty dusíme. Poté přidáme masové kuličky, zahustíme máčeným škrobem a zvolna dodusíme. Povrch hotového jídla sypeme drobně krájenou šunkou a sekanou petrželovou natí.