HOVĚZÍ MASO SE STŘÍBRNÝMI RYBKAMI
400 g svíčkové nebo hovězího zadního masa, 1 vejce, 1 lžička máčeného škrobu, sůl, 3 lžíce oleje,
50 g máčených stříbrných rybek, 2 lžíce vývaru, 1 lžíce vína šao-sing, sůl, špetka bílého pepře, půl lžičky wei-su a 1 lžička sojové omáčky
Sušené stříbrné rybky máčíme asi hodinu ve vlažné vodě. Hovězí maso zadní nebo svíčkovou nakrájíme na jemné plátky, které promícháme s vejcem, máčeným škrobem a solí. Na rozpáleném oleji za stálého míchání asi 2 minuty restujeme, přidáme vyprané máčené stříbrné rybky a zalijeme vývarem. Ochutíme vínem, solí, bílým pepřem, wei-su a trochu sojové omáčky. Dobře promícháme a podáváme.