HOVĚZÍ MASO S PAŽITKOU
400 g zadního hovězího masa, 2 lžíce máčeného škrobu, 4 lžíce oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce vína šao-sing, 1 velká cibule, 50 g pažitky, špetka cukru, wei-su a soli
Tenká kolečka cibule osmahneme v malé dávce oleje, zastříkneme sojovou omáčkou, vínem, přidáme špetku cukru, promícháme a odstavíme.
Zadní hovězí maso nakrájíme na tenké plátky přes vlákno a smísíme se sojovou omáčkou, máčeným škrobem a solí. V horkém oleji maso zprudka orestujeme a asi po 2 minutách přimícháme připravenou cibuli. Ochutíme wei-su a solí, přidáme krájenou pažitku, vše dobře promícháme a podáváme na teplé míse.