HOVĚZÍ MASO ANÝZOVÉ
400 g hovězího zadního masa, 1 vejce, 1 lžička máčeného škrobu, sůl, 3 lžíce oleje, půl kávové lžičky anýzu, 150 g čínského zelí, 2 lžíce vývaru, 1 lžíce vína šao-sing, špetka pepře, půl lžičky wei-su, sůl
Hovězí zadní maso nakrájíme na hrubší nudličky a promícháme s vejce, máčeným škrobem a solí. Do pánve s mírně rozpáleným olejem vložíme půl kávové lžičky anýzu. V okamžiku, kdy olej začne pěnit, a cítíme aromatickou vůni anýzu, přecedíme olej přes husté síto do druhé pánve. Zvýšíme intenzitu ohně a do oleje dáme připravené hovězí maso. Za stálého promíchávání rychle restujeme a přidáme na nudličky krájené čínské zelí. Zmírníme oheň, zastříkneme vývarem, ochutíme vínem, pepřem, wei-su, solí a dodusíme.