ZELENINOVÁ RÝZE

 

50 g vařené mrkve, 50 g celeru, 50 g květáku, 50 g pórku, 50 g cibule, 50 g máčených černých hub, 50 g bambusových výhonků, 4 lžíce oleje, 4 vejce, sůl, půl lžičky bílého pepře, špetka strouhaného zázvoru, 1 lžička wei-su, 2 lžíce vína šao-sing, 3 šálky vařené rýže

 

Připravíme si na kostičky pokrájenou vařenou nebo sterilovanou mrkev, kostičky konzervovaného celeru, růžičky vařeného květáku, drobně krájený pórek, drobně sekanou cibulku, máčené černé houby a plátky bambusových výhonků.

V rozpáleném oleji zpěníme cibulku, zalijeme rozmíchanými vejci, které jsme ochutili solí, bílým pepřem, zázvorem, wei-su a vínem. Po promíchání a sražení vajec ihned přidáme připravenou zeleninu. Na prudkém ohni restujeme a po chvilce přidáme vařenou rýži. Dobře promícháme a podáváme.

Zanechat komentář