ŽABÍ STEHÝNKA
300 g kůže zbavených žabích stehýnek, 1 lžíce máčeného škrobu, sůl, 3 lžíce oleje, 80 g šunky, 50 g žampionů, 1 malá cibule, 50 g pórku, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce vína šao-sing, půl lžičky wei-su a cukru, špetka zázvoru a pepře, 1 lžička máčeného škrobu k zahuštění, půl lžičky červeného oleje, srdíčko hlávkového salátu na posypání
Opraná žabí stehýnka osolíme a promícháme s máčeným škrobem. V rozpáleném oleji je osmahneme a přidáme na kostičky krájenou cibuli, šunku, žampiony a pórek. Promícháme, ochutíme sójovou omáčkou, vínem, pepřem, cukrem a zvolna dusíme. Po chvilce dušení zahustíme máčeným škrobem, podle chuti osolíme, přidáme wei-su a na mírném ohni jen krátce dodusíme. Hotový pokrm zakápneme několika kapkami červeného oleje a ozdobíme na nudličky krájeným hlávkovým salátem.